Home/Commissies/Internationale Commissie
Internationale Commissie 2018-02-09T12:25:31+00:00

Internationale Commissie

 

Waerde leeden der K.N.P.S.V., geachte lezer,

Een van de grote waarden binnen de K.N.P.S.V. is het verbreden van de internationale mogelijkheden voor studenten. Het is allemaal heel fijn en leuk in je eigen stadje, op je eigen universiteit, maar er komt een moment dat je jezelf niet langer wilt beperken! Als ik denk aan mijn toekomst zou ik graag nog een stage in het buitenland willen volgen, later een baan hebben die me niet beperkt aan ons koude kikkerlandje en wil ik later een netwerk hebben waarmee ik kan terugvallen op collega’s van over de gehele wereld! Veel professoren zullen beamen dat een internationale blik naar de toekomst van je carriere een must is voor een mogelijkheid tot interessante professionele bezigheden.

Als (beginnend) student die braaf aan zijn vakken werkt en (af en toe) een borreltje doet heb je meestal nog geen idee hoe je je armen kan strekken naar de landen om je heen. Het kan ook zo zijn dat je weleens hebt gehoord hoe dit moet, maar het niet aandurft.

Hierbij heb ik zojuist het probleem geschetst waaruit de internationale commissie ooit is opgericht! De internationale commissie is de brug tussen jou en je eerste stap naar de rest van de (professionele) wereld!

Om studenten uit Groningen, Leiden en Utrecht te voorzien van de kennis die nodig is om je eerste stappen naar een internationale wereld te zetten, bieden wij een aantal activiteiten. Zo zullen wij langs elke stad gaan om een lezing te organiseren waarin jij leert wat de K.N.P.S.V., EPSA (European Pharmaceutical Student’s Association) en IPSF (International Pharmaceutical Student’s Association) je kunnen bieden. Hier leer je over bijvoorbeeld stages die je via de K.N.P.S.V. in het buitenland kan doen, congressen die je kan bezoeken via de EPSA, trainingen en functies die je zou kunnen doen en nog veel meer!
Waaronder de grootste activiteit van de internationale commissie: TWINNET! TWINNET (ook wel de TWIN) is een netwerk binnen Europa via EPSA waarmee de K.N.P.S.V. uitwisselingsreizen kan organiseren. Hiermee kunnen 30 studenten kennis maken met studenten uit een stad ergens in Europa in Groningen (welke is nog een verassing!). Dit weekend zal plaatsvinden van 20 tot en met 22 oktober. Van 9 tot en met 11 maart zal je naar hun thuisstad gaan om kennis te maken met hun cultuur, stad en zeker ook hun universiteit en opleiding.

Wij hebben de eer om dit jaar voor het laatst deze activiteit in deze vorm voor Nederland te mogen organiseren!

Ik heb het geluk dit te mogen doen met een uitzonderlijk gemotiveerde commissie die bestaat uit capabele, hele leuke en zeker ook diverse commissieleden! Zonder mijn secretaris Florentine Maas, mijn penningmeester Jelle Stoelinga, mijn commissarissen Elvira Den Hertog , Regina Dijkwel en Sander Delwig uit Leiden, Utrecht en Groningen respectievelijk, zouden deze evenementen substantieel minder bieden dan dat we in deze formative zouden kunnen doen.

Nu rest mij alleen nog iedereen uit te nodigen voor de internationale lezingen op 26 september in Leiden, 28 september in Utrecht en 5 oktober in Groningen en natuurlijk voor de TWIN op 20 t/m 22 oktober 2017 in

Groningen en 9 t/m 11 maart 2018 elders. Wij dagen ook iedereen uit om nieuwe ideeën voor meer internationalisering voor studenten binnen de K.N.P.S.V. te bieden te sturen naar het onderstaande mailadres.

Ik kijk er naar uit om jullie met de internationale commissie te mogen verwelkomen op onze activiteiten,

 

Namens de internationale commissie der K.N.P.S.V.,

Jonathan Schimmel
h.t. voorzitter der Internationale Commissie 2017-2018

2017-2018

Jonathan Schimmel
Voorzitter

Florentine Maas
Secretaris

Jelle Stoelinga
Penningmeester

Elvira den Hertog
Commissaris

Regina Dijkwel
Commissaris

Sander Delwig
Commissaris

James Nyirenda
Commissaris

Internationale commissie 2018-2019

Jasper Cords
Voorzitter

Andrea Hutani
Secretaris

Pedram Hassanpour
Penningmeester

Shirley Xie
Commissaris

Koen Spil
Commissaris

Aisha Bandringa
Commissaris