//Internationale Commissie
Internationale Commissie 2018-03-20T12:15:11+00:00

Internationale Commissie

 

Waerde leeden der K.N.P.S.V., geachte lezer,

Een van de grote waarden binnen de K.N.P.S.V. is het verbreden van de internationale mogelijkheden voor studenten. Het is allemaal heel fijn en leuk in je eigen stadje, op je eigen universiteit, maar er komt een moment dat je jezelf niet langer wilt beperken! Als ik denk aan mijn toekomst zou ik graag nog een stage in het buitenland willen volgen, later een baan hebben die me niet beperkt aan ons koude kikkerlandje en wil ik later een netwerk hebben waarmee ik kan terugvallen op collega’s van over de gehele wereld! Veel professoren zullen beamen dat een internationale blik naar de toekomst van je carriere een must is voor een mogelijkheid tot interessante professionele bezigheden.

Als (beginnend) student die braaf aan zijn vakken werkt en (af en toe) een borreltje doet heb je meestal nog geen idee hoe je je armen kan strekken naar de landen om je heen. Het kan ook zo zijn dat je weleens hebt gehoord hoe dit moet, maar het niet aandurft.

Hierbij heb ik zojuist het probleem geschetst waaruit de internationale commissie ooit is opgericht! De internationale commissie is de brug tussen jou en je eerste stap naar de rest van de (professionele) wereld!

Om studenten uit Groningen, Leiden en Utrecht te voorzien van de kennis die nodig is om je eerste stappen naar een internationale wereld te zetten, bieden wij een aantal activiteiten. Zo zullen wij langs elke stad gaan om een lezing te organiseren waarin jij leert wat de K.N.P.S.V., EPSA (European Pharmaceutical Student’s Association) en IPSF (International Pharmaceutical Student’s Association) je kunnen bieden. Hier leer je over bijvoorbeeld stages die je via de K.N.P.S.V. in het buitenland kan doen, congressen die je kan bezoeken via de EPSA, trainingen en functies die je zou kunnen doen en nog veel meer!
Waaronder de grootste activiteit van de internationale commissie: TWINNET! TWINNET (ook wel de TWIN) is een netwerk binnen Europa via EPSA waarmee de K.N.P.S.V. uitwisselingsreizen kan organiseren. Hiermee kunnen 30 studenten kennis maken met studenten uit een stad ergens in Europa in Groningen (welke is nog een verassing!). Dit weekend zal plaatsvinden van 20 tot en met 22 oktober. Van 9 tot en met 11 maart zal je naar hun thuisstad gaan om kennis te maken met hun cultuur, stad en zeker ook hun universiteit en opleiding.

Wij hebben de eer om dit jaar voor het laatst deze activiteit in deze vorm voor Nederland te mogen organiseren!

Ik heb het geluk dit te mogen doen met een uitzonderlijk gemotiveerde commissie die bestaat uit capabele, hele leuke en zeker ook diverse commissieleden! Zonder mijn secretaris Florentine Maas, mijn penningmeester Jelle Stoelinga, mijn commissarissen Elvira Den Hertog , Regina Dijkwel en Sander Delwig uit Leiden, Utrecht en Groningen respectievelijk, zouden deze evenementen substantieel minder bieden dan dat we in deze formative zouden kunnen doen.

Nu rest mij alleen nog iedereen uit te nodigen voor de internationale lezingen op 26 september in Leiden, 28 september in Utrecht en 5 oktober in Groningen en natuurlijk voor de TWIN op 20 t/m 22 oktober 2017 in

Groningen en 9 t/m 11 maart 2018 elders. Wij dagen ook iedereen uit om nieuwe ideeën voor meer internationalisering voor studenten binnen de K.N.P.S.V. te bieden te sturen naar het onderstaande mailadres.

Ik kijk er naar uit om jullie met de internationale commissie te mogen verwelkomen op onze activiteiten,

 

Namens de internationale commissie der K.N.P.S.V.,

Jonathan Schimmel
h.t. voorzitter der Internationale Commissie 2017-2018

2017-2018

Jonathan Schimmel
Voorzitter

Florentine Maas
Secretaris

Jelle Stoelinga
Penningmeester

Elvira den Hertog
Commissaris

Regina Dijkwel
Commissaris

Sander Delwig
Commissaris

James Nyirenda
Commissaris

Internationale commissie 2018-2019

Waerde leeden der K.N.P.S.V., geachte lezer,

Zoals jullie waarschijnlijk al weten is de K.N.P.S.V. lid van de European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA) en de International Pharmaceutical Students’ Federation (IPSF). De K.N.P.S.V. geeft daarom ook de mogelijkheid voor de leden om internationaal te gaan en heeft zo het doel de internationale betrokkenheid te vergroten. Tijdens je opleiding wordt er vooral gefocust op de situatie in Nederland, maar dit kan natuurlijk veel breder! Denk hierbij aan een stage in het buitenland of uitwisselingsprojecten met verschillende universiteiten in een ander land om op internationaal gebied te leren samenwerken. Een internationaal netwerk verkrijgen zal zowel tijdens je studie als in de toekomst heel nuttig zijn.

De stap om internationaal te gaan kan nog wel eens lastig zijn. Je weet vaak niet waar je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken. Hiervoor zijn wij er: de Internationale Commissie! Om jullie studenten meer informatie te geven over hoe je met je studie meer van de wereld kan zien zullen wij een aantal activiteiten organiseren. Zo zullen wij naar elke stad afreizen om voor jullie een lezing te organiseren, waarbij er verteld wordt wat de K.N.P.S.V., EPSA en IPSF jou te bieden hebben! Je zult hier meer horen over de verschillende activiteiten van EPSA en IPSF, onderzoek of stage en uitwisseling in het buitenland.

Daarnaast zullen wij iets episch voor jullie organiseren waar jullie natuurlijk ook weer internationale connecties kunnen leggen, namelijk de TWIN!!! De TWIN is een uitwisselingsproject tussen studenten van twee farmaceutische studieverenigingen binnen Europa. De stad is nog een grote verrassing, maar je zult tijdens dit weekend kennis maken met de cultuur, opleiding en stad. Je zult educatieve lezingen en een sociaal programma volgen om zo je te kunnen integreren tussen de studenten.

Om zoiets neer te zetten hebben we natuurlijk wat handen nodig! Ik wil jullie daarom ook voorstellen aan de meest bijzondere commissie die voor jullie de handen uit de mouwen zal steken om er iets moois van te maken. Met voorzitter Jasper Cords, penningmeester Pedram Hassanpour, commissarissen Shirley Xie, Koen Spil en Aisha Bandringa hopen we voor jullie leuke en educatieve activiteiten neer te zetten!

We hopen jullie ook allemaal te zien op de internationale lezingen en natuurlijk op de TWIN. De data worden nog bekend gemaakt, dus houd de commissieleden en de K.N.P.S.V. goed in de gaten!

Namens de internationale commissie der K.N.P.S.V.,

Andrea Hutani
h.t. secretaris der Internationale Commissie 2018-2019

Jasper Cords
Voorzitter

Andrea Hutani
Secretaris

Pedram Hassanpour
Penningmeester

Shirley Xie
Commissaris

Koen Spil
Commissaris

Aisha Bandringa
Commissaris