IPSF 2018-05-21T15:56:11+00:00

IPSF

International Pharmaceutical Students’ Federation – IPSF

Algemeen
De International Pharmaceutical Students’ Federation (IPSF) is in 1949 in Londen opgericht door acht farmaceutische studentenverenigingen, waarvan Nederland er één was. De federatie representeert nu ongeveer 350.000 farmaciestudenten en is actief in ruim 84 landen wereldwijd. IPSF is een non-governmental, non-political, en non-religious organisatie met als doel het promoten van de verbetering van de volksgezondheid door middel van het verschaffen van informatie, educatie en een reeks publicaties en professionele activiteiten. Daarnaast promoot het ook de internationale samenwerking tussen de farmaciestudenten. Students today, pharmacists tomorrow.

De initiatieven van IPSF zijn voornamelijk gericht op de gebieden van Public Health en Pharmacy Education. De initiatieven bestaan uit Public Health campagnes, die te maken hebben met AIDS, roken en TB, onderzoek naar de farmacie educatie wereldwijd, het Student Exchange Programme (SEP), het organiseren van internationale en regionale congressen en symposia, en publicatie van het IPSF News Bulletin en het wetenschappelijke supplement Phuture.

IPSF onderhoudt officiële relaties met de World Health Organization (WHO) en de United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO). Daarnaast werkt IPSF nauw samen met de International Pharmaceutical Federation (FIP). De FIP is de internationale belangenorganisatie voor de farmacie. Jaarlijks organiseren ze het FIP congres, waar ook studenten van harte welkom zijn. Het IPSF Secretariaat wordt gesteund door de FIP in Den Haag, Nederland. Het IPSF kantoor is daarom ook gevestigd in hetzelfde gebouw als de FIP.

IPSF congress
Jaarlijks wordt er een IPSF congres georganiseerd waar de h.t. en de e.t. commissaris buitenland der K.N.P.S.V. naartoe gaan als Official Delegates en namens Nederland spreken tijdens de General Assembly (Algemene Vergadering). Naast deze twee personen gaan er elk jaar ook vele andere geïnteresseerde studenten mee, want dit tiendaagse congres is de ideale mogelijkheid om farmaciestudenten uit de hele wereld te leren kennen en te discussieren over de studie, het
beroep, cultuurverschillen etc. Hoe groter de ‘Dutch Delegation’ hoe mooier!

Op zo’n congres vindt de General Assembly, algemene vergadering, plaats. Verder zijn ertwee symposiadagen, workshops, de finale van het Patient Counselling Event en uiteraard een groot sociaal programma.

World Healthcare Student Symposium (WHSS)
Het World Healthcare Students Symposium (WHSS) wordt georganiseerd onder andere in samenwerking met EPSA en heeft als doel de samenwerking tussen studenten van verschillende disciplines op internationaal, nationaal, regionaal, en lokaal niveau te verbeteren

Actief als student binnen IPSF
IPSF wordt bestuurd door 10 farmaciestudenten van over de hele wereld. Het bestuur wisselt tijdens de General Assembly op het IPSF Congress. Op de site: http://ipsf.org/executive kun je kennis maken met het bestuur en hun functies. Naast het bestuur zijn er vele commissies en coördinatoren waar je ook als K.N.P.S.V.-lid actief in kan zijn.

Lijkt het je leuk om actief te worden binnen IPSF? Stuur dan een mailtje naar de commissaris buitenland, commissarisbuitenland@knpsv.nl

Meer informatie over IPSF kun je vinden op www.ipsf.org.