Afdelingen

De K.N.P.S.V. heeft vier afdelingen:

G.F.S.V. “Pharmaciae Sacrum”

De Groningse Farmaceutische Studenten Vereniging “Pharmaciae Sacrum” (geregeld afgekort tot P.S.) is opgericht in 1881 en is de Groningse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studentenvereniging. P.S. is qua leeftijd de oudste van de vier afdelingen.

L.P.S.V. „Aesculapius”

In 1885 is de Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging „Aesculapius”, kortweg „Aesculapius”, opgericht als de studievereniging voor de studenten Farmacie. Tegenwoordig is dit de vereniging voor studenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen en Farmacie.

U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorum”

In 1894 is de Utrechtse Farmaceutische Studenten Vereniging “Unitas Pharmaceuticorum”, kortweg U.P., opgericht als de studievereniging voor de studenten Farmacie in Utrecht. Al vanaf 1899 mochten vrouwen lid worden van U.P.

De Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit

In 1964  is de Amsterdamse  Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit (VCSVU) opgericht. De vereniging is opgericht voor zowel de scheikundestudenten als voor de farmaceutische wetenschappenstudenten. Tegenwoordig is de vereniging alleen voor de farmaceutische wetenschappenstudenten aan de VU.