Folia Pharmaceutica 2020-2021

Job Markink
voorzitter

Lydia Ghebreslasie
Secretaris

Casper Claessens
Peninngmeester

Jing-Jing Qiu
Redacteur I

Tharsiga Selvanayagam
Redacteur II

Yong Xin Cao
Redacteur III

Beste lezers,

Kennis. De definitie van kennis is nog steeds een voortdurend debat en dat is de afgelopen eeuwen zo geweest. Waar bijna iedereen wel mee eens is, is dat kennis niet uit het niets komt. Het kan komen van ervaring, opleiding of zelfs de Folia Pharmaceutica. Elk van deze dingen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal bronnen van kennis. Daarom stellen we onszelf voor als ‘Fontana’, de nieuwe commissie ter redactie van de Folia Pharmaceutica 20/21.

Onze commissie bestaat uit zes gemotiveerde studenten van de Universiteit Utrecht die vastbesloten zijn om alle K.N.P.S.V.-leden te voorzien van leuke en interessante artikelen geschreven door ervaren onderzoekers. Als voorzitter hebben we Job Markink. Hij is 23 jaar, studeert College of Pharmaceutical Sciences en heeft een enorme interesse in basketbal. Behalve dat hij een sportfanaat is, is hij ook een wereldburger. Na in veel verschillende landen te hebben gewoond, zoals Italië, Denemarken en Brazilië, kwam hij terug naar Nederland om een ​​deel van de cultuur van zijn land van herkomst in zich op te nemen. Ons secretariaat wordt geleid door Lydia. Lydia is een bruisend persoon die graag met vrienden omgaat en heeft een grote interesse in mode. Door haar drukke agenda heeft ze geleerd erg georganiseerd en efficiënt te werken, wat haar de perfecte secretaresse maakt. Casper Claessens is de penningmeester van ‘Fontana’. Hij is 19 jaar oud en werd geboren in het zuiden van het land, Maastricht. Momenteel woont hij in Utrecht en studeert daar Farmacie. Zijn hobby’s zijn hardlopen, fietsen, sport kijken en rondhangen met vrienden.

Jingjing is een enthousiast, levendig en open persoon en ze houdt van uit eten gaan of een leuke activiteit doen met vrienden. Ze houdt ook van koken, bakken, tekenen en lezen. Ze zal dit jaar haar creativiteit en bakrecepten met jullie delen als Redactrice I. Tharsiga is onze toegewijde Redactrice II. Zij is tweedejaars Farmaciestudente in Utrecht en in haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, piano spelen en tekenen. Je kunt waarschijnlijk al zien dat Tharsiga gepassioneerd is voor veel verschillende dingen, waaronder de Folia Pharmaceutica en K.N.P.S.V. natuurlijk! Yong Xin is te vinden in haar masteropleiding Farmacie. Zo niet, dan zal ze hoogstwaarschijnlijk in een restaurant zitten, omdat ze ook graag uit eten gaat. Sinds kort is ze reiziger geworden en wil ze stiekem Nederland verlaten voor een nieuw avontuur. Deze avonturier zal dit jaar als Redactrice III voor de Folia-commissie werken.

Namens de commissie ter redactie van de Folia Pharmaceutica 2020-2021 “Fontana”,

Job Markink

h.t. voorzitter der commissie ter Redactie van de Folia Pharmaceutica 2020-2021

E-mail: folia@knpsv.nl

Facebook: https://www.facebook.com/foliapharmaceutica/

Wil je oude folia’s lezen kijk dan op http://knpsv.nl/vereniging/folia-pharmaceutica