Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie & Biofarmacie – NVKFB

 Het doel van de NVKFB is het stimuleren van onderwijs, onderzoek en het werken in de klinische farmacologie en biofarmacie volgens wetenschappelijke en ethische standaarden en samenwerking binnen het werkveld te bevorderen. Klinische farmacologen houden zich in de breedste zin bezig met onderzoek en de therapeutische toepassing van geneesmiddelen bij het behandelen van patiënten. Daarbij zijn klinisch farmacologen betrokken bij geneesmiddelenonderzoek in gezonde vrijwilligers, vooral op het gebied van farmacokinetiek en farmacodynamiek.

De leden van de NVKFB bestaan uit specialisten interne geneeskunde, ziekenhuisapothekers en andere professionals met een (bio)medische wetenschappelijke opleiding. NVKFB organiseert verschillende activiteiten voor haar leden. De grootste activiteit is de Voorjaarsbijeenkomst die jaarlijks, zoals de naam al zegt, in het voorjaar plaatsvindt. Verder houdt de NVKFB een database bij met proefschriften, http://nvkfb.science.uu.nl/proefschrift.

Verder vertegenwoordigt de NVKFB de Nederlandse klinische farmacologen bij de European Association for Clinical Pharmacology and Therapeutics (EACPT), die jaarlijks een Europees congres organiseert.

Lidmaatschap bij de NVKFB

Meld je aan als lid van de NVKFB. Als (bio-)farmacie student kan je een student lidmaatschap nemen bij de NVKFB. Het student lidmaatschap is geheel gratis. Dit lidmaatschap brengt vele voordelen met zich mee:

  • Deelname aan de verschillende activiteiten van de NVKFB.
  • Ontvang maandelijks de nieuwsbrief van NVKFB

Kijk voor meer informatie op de website van de NVKFB.