”Pharmaciae Sacrum”

www.psgroningen.nl

De Groningse Farmaceutische Studenten Vereniging “Pharmaciae Sacrum” (geregeld afgekort tot P.S.) is opgericht in 1881 en is de Groningse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studentenvereniging. P.S. is qua leeftijd de oudste van de drie afdelingen.

lees meer over Pharmaciae Sacrum

„Aesculapius”

www.aesculapius.nl

In 1885 is de Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging „Aesculapius”, kortweg „Aesculapius”, opgericht als de studievereniging voor de studenten Farmacie. Na het opheffen van de opleiding Farmacie in Leiden in 1985 werd „Aesculapius” de studievereniging voor Bio-Farmaceutische Wetenschappen. Dit jaar, in 2016, gaan wij opnieuw studenten Farmacie verwelkomen in Leiden met onze nieuwe master Farmacie. Dat betekent dat wij nog steeds de oudste van Leiden zijn en onze oude studie in een nieuw jasje gaan gieten. Deze master zal plaats gaan vinden in het LUMC.  In de afgelopen jaren is de Vereeniging flink gegroeid en zij zal in de toekomst nog veel verder leven, groeien en bloeien. Ondanks die toename is de hechte band tussen de leeden gebleven en enorm uitgebreid.

Lees meer over „Aesculapius”

”Unitas Pharmaceuticorum”

www.upsv.nl

De Utrechtse Pharmaceutische Studenten Vereniging “Unitas Pharmaceuticorum” (vaak afgekort tot U.P.) is opgericht in 1894 en is de Utrechtse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studenten Vereniging. U.P. is qua ledenaantallen de grootste van de drie afdelingen.

lees meer over Unitas Pharmaceuticorum