Vereniging van Jonge Apothekers – VJA

De VJA maakt zich sinds 1995 sterk voor de belangen van jonge apothekers en helpt de jonge apothekers op weg tijdens de belangrijke eerste jaren van hun carrière. Een vereniging waarvan het óók voor jou in je studententijd al handig kan zijn om lid van te zijn!

De VJA speelt in op problemen en kwesties waar voornamelijk beginnende openbare apothekers tegenaan lopen. Ook kan de VJA een schakel zijn tussen jou als student of pas afgestudeerde, jonge apotheker en de overheid, farmaceutische instelling en het bedrijfsleven. We organiseren onder andere nascholingen en informatieve (maar ook gezellige!) bijeenkomsten en sociale activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijks terugkerende Voorjaarsdag, de Care 4 Pharmacy Masterclasses of een gezamenlijk avondsymposium met de jongNVZA. Daarbij is er veel contact met leden in de verschillende regio’s en worden hier borrels en andere leuke activiteiten georganiseerd waar je als student méér dan welkom bij bent. Tenslotte onderhoudt de VJA intensief contact met de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers (NVZA), de jongerentak hiervan (de jongNVZA) en de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH). Tenslotte ontvang je bij een lidmaatschap viermaal per jaar de ‘Jonge Apotheker’ (de ‘JA’) – Het verenigingsblad.

Word lid van de VJA!

Lijkt het je leuk om jezelf te ontplooien en andere jonge apothekers te leren kennen om kennis mee te delen én gezellige activiteiten te ondernemen? Meld je dan aan als lid van de VJA! Als (bio-)farmacie student met een bachelortitel kun je voor slechts €15,- een student lidmaatschap nemen bij de VJA. Een paar voordelen hebben we al genoemd maar zetten we voor de volledigheid nog op een rijtje:

  • Korting op symposia en activiteiten van de VJA
  • Regelmatig het laatste nieuws over de farmacie en activiteiten per email
  • Vier keer per jaar het verenigingsblad ‘De Jonge Apotheker’
  • Informatie en begeleiding bij de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist
  • Advies over carrièremogelijkheden als apotheker
  • En veel gezelligheid!

Kijk voor meer informatie over een lidmaatschap op https://vja.nu/contact/lid-worden/

Vragen en opmerkingen horen we natuurlijk ook heel graag. Hiervoor kun je een bericht sturen naar info@vja.nu.

Tot bij één van de activiteiten!

Voorzitter: Iris de Jong

Secretaris: Evianne van der Kruk

Penningmeester: Ivo Schueler

Communicatie: Bery Sanaan

Organisatie: Marit Hooijman

Specialisme: Robin van der Klip

Politieke en maatschappelijke zaken: Marianna Abadier