”Pharmaciae Sacrum”

www.psgroningen.nl

De Groningse Farmaceutische Studenten Vereniging “Pharmaciae Sacrum” (geregeld afgekort tot P.S.) is opgericht in 1881 en is de Groningse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studentenvereniging. P.S. is qua leeftijd de oudste van de vier afdelingen.

Iedereen die Farmacie in Groningen studeert kan lid worden van Pharmaciae Sacrum. Pharmaciae Sacrum betekent letterlijk “het Heilige van de Farmacie”. Voor veel studenten is Pharmaciae Sacrum een mooie toevoeging aan de studententijd en een welkome afwisseling naast de studiewerkzaamheden. Pharmaciae Sacrum heeft veel te bieden aan haar leden. Via P.S. kunnen leden tegen gereduceerd tarief studieboeken bestellen. Tevens kunnen zij practicumartikelen bij P.S. kopen, zoals labjassen, dubbellepels en spatels. Daarnaast wordt er voor de nodige ontspanning na colleges en practica gezorgd. Voor en door de leden worden verschillende activiteiten, symposia, excursies, reizen, borrels en feestjes georganiseerd. Dus studenten die geïnteresseerd zijn in commissiewerk, zijn bij Pharmaciae Sacrum aan het juiste adres. Doordat de studenten elkaar vaak naast de collegebanken bij één van de activiteiten van P.S. of tijdens commissiewerk zien, ontstaat er een hechte band tussen de studenten uit alle jaren. Eén van deze activiteiten is de maandelijkse borrel gehouden in de ‘Café de Toeter’. Deze borrels worden altijd druk bezocht door eerste- en ouderejaars, wat voor een gezellige sfeer zorgt.

Bij P.S. worden studenten ook op de hoogte gebracht van de mogelijkheden in de toekomst. Er worden onder andere verschillende excursies naar farmaceutische bedrijven georganiseerd en diverse workshops over bijvoorbeeld de financiële kant van de Farmacie. Studenten die geïnteresseerd zijn in de medezeggenschap kunnen bij het studentenoverleg (STOF) hun ei kwijt over de opleiding.

Kortom, Pharmaciae Sacrum is van alle markten thuis en een ware toevoeging voor een mooie studententijd!

P.S. lied:

Wij Pharmaceuten uit Groningen
verheffen onze stemmen nu saam
als studenten zeer trots en trouw
zijn wij vereend door één naam
genietend van studie en sfeer
schalt door Néerland ons clublied weer

Pharmaciae Sacrum, mannen, vrouwen, hand in hand
Pharmaciae Sacrum, oudste van Nederland

Al in achttieneenen tachtig
werd in het hoge noorden
op de twaalfde van de twaalfde
zij gesticht met vele woorden
voor onze club werd fier geleefd
en steeds naar uitbreiding gestreefd

Pharmaciae Sacrum, mannen, vrouwen, hand in hand
Pharmaciae Sacrum, oudste van Nederland

Elk jaar weer in december
gaan poeders en pillen opzij
vierend de Dies Natalis
is ieder lid van de partij
en houden nog immer in ere
hetgeen dat wij zo begeren

Pharmaciae Sacrum, mannen, vrouwen, hand in hand
Pharmaciae Sacrum, oudste van Nederland

Het 142e bestuur der G.F.S.V. “Pharmaciae Sacrum”

praeses – Fabian Schaub
ab-actis – Kim Scholten
quaestor – Martijn Schipper
assessor I – Femke Askamp
assessor II – Roosmarie Hol