Krijg een impressie van de activiteiten der K.N.P.S.V. aan de hand van een aantal foto’s.
Ben je lid van Pharmaciae Sacrum, ,,Aesculapius”,  Unitas Pharmaceuticorum of VCSVU? Klik dan hier om in te loggen om alle foto’s te zien.
Weet je niet wat het wachtwoord is? Stuur dan een mail naar algemenezaken@knpsv.nl.
Klik voor de foto’s van het Oud-bestuursledendiner hier.


Congres AV 2020

Op zaterdag 29 augustus heeft de Congres Algemene Vergadering van de K.N.P.S.V. plaatsgevonden. Wegens de huidige maatregelen omtrent COVID-19 heeft de Congres AV niet plaatsvinden tijdens het congres in mei. Tijdens deze Congres AV heeft de officiële bestuurswissel plaatsgevonden, waarbij het 117e bestuur der K.N.P.S.V. is gedechargeerd en het waarnemend bestuur der K.N.P.S.V. is geïnstalleerd als het 118e bestuur der K.N.P.S.V. Ook zijn er verschillende commissies gedechargeerd en geïnstalleerd!

« van 2 »

Bacheloractiviteit 2020

Op zaterdag 29 februari heeft de bacheloractiviteit plaatsgevonden. We zijn afgereisd naar Alkmaar om het ‘Slimste Huis’ te bezoeken. Het was een zeer geslaagde activiteit en alle deelnemers hebben meer geleerd over de woonmogelijkheden van nu! Ook de workshop van de KNMP over digitalisering en medicatieoverdracht was erg interessant!

NK-Consultvoering 2020

Op zaterdag 15 februari heeft het NK-Consultvoering plaats gevonden. Tijdens dit evenement hebben masterstudenten Farmacie gestreden om de titel Nederlands Kampioen Consultvoering. Na drie spannende rondes is Fleur van Gelder als winnaar verkozen. Het was een leerzame dag voor iedereen die aanwezig was. De prijs van deze wedstrijd is een geheel verzorgde reis naar het IPSF World Congress 2020, in Seoul, Zuid-Korea.

« van 2 »

Januari AV 2020 der K.N.P.S.V.

Op zaterdag 25 januari 2020 heeft de eerste Algemene Vergadering van het 117e bestuur plaatsgevonden. Tijdens deze AV is de bestuurlijke beleidsnota geëvalueerd. Het halfjaarlijks financieel verslag is gepresenteerd en goedgekeurd.  Daarnaast zijn er zeven voorstellen goedgekeurd. Ook zijn er verschillende commissies geïnstalleerd en gedechargeerd.

« van 6 »

Beroependag 2019

Op zaterdag 9 november heeft de beroependag plaatsgevonden. Met meer dan 30 workshops en 2 plenaire lezingen hebben (bio-)farmacie studenten een kijkje kunnen nemen naar wat ze later na hun studie kunnen doen. Ook is hier de K.N.P.S.V.-trui onthuld en is de dag afgesloten met een borrel en een etentje.

« van 9 »

Twin 2019 – Utrecht

Tijdens het weekend van 11 tot 13 oktober vond de Twin in Utrecht plaats. Tijdens dit weekend hebben we samen met de Belgen een bezoek aan Chipsoft gebracht. Na de presentatie van Chipsoft kregen we een EPSA workshop aangeboden, gegeven door Clara en Claudia. Op zondagochtend hebben het weekend met zijn allen afgesloten met een boottocht.  Tijdens de boottocht op de Utrechtse grachten hebben we mogen genieten van een heerlijke brunch. Het was een erg gezellig en geslaagd weekend.

« van 5 »

Functionarissenactiviteit: Rollerschaatsen

Op zondag 6 oktober 2019 vond de functionarissenactiviteit plaats. We zijn gaan rollerschaatsen bij Rollerdisco Rocking Rollerz in Utrecht. Het was een erg leuke en sportieve dag.

« van 6 »

Najaars AV 2019 der K.N.P.S.V.

Op zaterdag 5 oktober 2019 heeft de eerste Algemene Vergadering van het 117e bestuur plaatsgevonden. Er is gesproken over de financiële stabiliteit van VCSVU en er zijn een aantal voorstellen goedgekeurd. Ook zijn er twee onthullingen gedaan. Zo zijn de nieuwe gadget en de locatie voor het congres in 2020 onthuld.

« van 5 »

PharmaLead-K.N.P.S.V.  Sportdag 2019

Op 15 juni heeft de PharmaLead-K.N.P.S.V.  Sportdag plaatsgevonden. De SpoCo “Sportacus” heeft een fantastische dag neergezet. We zijn gaan skiën en snowboarden bij Snowplanet in Velsen-Zuid. De dag werd afgesloten met een BBQ.

« van 5 »

Het 76e Congres der K.N.P.S.V. Zaterdag

Tijdens het hemelvaartsweekend van 30 mei tot 2 juni heeft het 76e congres der K.N.P.S.V. plaatsgevonden. Op zaterdag begon de dag met verschillende workshops van o.a. Talent& Care, Teva, Bron Pharma, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, het Rode Kruis en Cannabis Care. Hierna vond er een Crazy 76 plaats waarna we gingen bowlen. De dag werd afgesloten met een themafeest.

« van 2 »

Het 76e Congres der K.N.P.S.V. Vrijdag

Tijdens het hemelvaartsweekend van 30 mei tot 2 juni heeft het 76e congres der K.N.P.S.V. plaatsgevonden. Op  vrijdag begonnen we de dag met een symposium met het thema ‘Nanomedicine’, waarbij lezingen verzorgd worden door Raymond Schifflers, Twan Lammers, Mark van Eldijk, Enrico Mastrobattista en Ton de Boer. Hierna vond de receptie plaats met aansluitend het feest.

« van 6 »

Het 76e Congres der K.N.P.S.V. Donderdag

Tijdens het hemelvaartsweekend van 30 mei tot 2 juni heeft het  76e congres der K.N.P.S.V. plaatsgevonden. Op donderdag vond het traditioneel touwtrekken plaats. Ook was er voorafgaand aan de Algemene Vergadering de Goodwill activiteit. Tijdens de Algemene Vergadering maakte het 116e bestuur der K.N.P.S.V. plaats voor het 117e bestuur der K.N.P.S.V. uit Utrecht.

« van 11 »

Bacheloracitviteit

Op 11 mei zijn we met een groep van 30 studenten naar Den Haag gereist om de Tweede Kamer te bezoeken. Hierbij hebben we een rondleiding gekregen door de vergaderzaal en de Ridderzaal. Aansluitend vond er een lezing plaats van de KNMP van Jamila Bakkers (Advisor Public Affairs KNMP) over hoe de KNMP de belangen behartigt van de Nederlandse apothekers en hoe dit proces in zijn werk gaat op politiek niveau.

« van 2 »

Personal Development Day

Op 16 maart vond de PDD plaats. De TOP-commissie heeft een fantastische dag neergezet. De dag begon met een plenaire lezing gegeven door Maarten Doornbos. Hierna konden de studenten verschillende workshops volgen. Onder andere van Spits Alkmaar, Werkgroep Zorg 2025, Talent&Care, PharmaStep. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de studenten de mogelijkheid hadden om met beroepsverenigingen te praten.

« van 7 »

TWINNET Zürich

Tijdens het weekend van 8 t/m 10 maart zijn we met een groep van 30 Nederlandse studenten naar Zürich gevlogen. Tijdens dit weekend hebben we met een groep Zwitserse studenten een fantastische tijd gehad. Na de aankomst werden we welkom ontvangen met een Aperol en een avondje uit. De tweede dag bestond uit een symposium over de ETH en het Zwitserse studenten leven, een wandeltocht door de duurste straat van Zürich en een afsluitende Swiss night met kaas fondue.

« van 10 »

Dag van de Farmaceutische Industrie 2019

Op 2 februari heeft de dag van de farmaceutische industrie. De TOP-commissie heeft een fantastische dag neergezet waarbij er uitvoerig is gesproken over de mogelijkheden in de farmaceutische industrie. De NIA heeft deze dag mede mogelijk gemaakt. De dag begon met een plenaire lezing en daarna konden studenten workshops volgen. Veel verschillende carrière mogelijkheden in de industrie zijn besproken en de studenten hebben nu een beter beeld over de mogelijkheden na de studie (bio)farmacie.

« van 7 »

Januari AV 2019

Op zaterdag 26 januari heeft de Januari AV der K.N.P.S.V. plaats gevonden. Tijdens de algemene vergadering is een SEP-werkgroep geïnstalleerd en het programma van het Congres onthuld! Ook heeft de SpoCo en de beroependagcommissie de commissie kleding onthuld

« van 4 »

NK-Consultvoering 2018

Op zaterdag 10 november heeft het NK-Consultvoering plaats gevonden. Tijdens dit evenement hebben masterstudenten Farmacie gestreden om de titel Nederlands Kampioen Consultvoering. Er waren 3 rondes en uiteindelijk heeft Hanne Borgers deze titel weten te bemachtigen. Tijdens de pauze was er een workshop over klantcontact in de apotheek van PharmaStep. Het was een leerzame dag voor iedereen die aanwezig was en alle masterstudenten kunnen met de gegeven feedback aan de slag. De prijs van deze wedstrijd is een geheel verzorgde reis naar het IPSF World Congress 2019 in Kigali, Rwanda.

« van 5 »

TWINNET Leiden

Tijdens het weekend van 19 t/m 21 oktober heeft het eerste deel van de twin plaats gevonden. Een groep Zwitserse studenten heeft een weekendje doorgebracht in Leiden. We hebben een educatief programma gehad met een symposium en museum bezoek. De Zwitsers hebben de Nederlandse cultuur kunnen zien doormiddel van een speurtocht en molenbezoek. Voor de rest zijn we  gaan pannenkoeken eten en hebben we Leiden ’s avonds onveilig gemaakt. Het was een fantastisch weekend en dit alles dankzij de  internationale commissie.

« van 7 »

K.N.P.S.V.-weekend

Tijdens het weekend van 6 en 7 oktober heeft het K.N.P.S.V.-weekend plaats gevonden! Tijdens dit weekend vond de eerste Algemene Vergadering van het 116e bestuur plaats. Er is gesproken over het LustrumCongres, een transactieplan voor EPSA/IPSF congressen en er zijn twee onthullingen gedaan. De onthullingen waren de Congres locatie voor het congres in 2019 en de K.N.P.S.V.-gadget is onthuld. Hierna zijn we met een grote groep gaan uiteten bij Proeflokaal Bregje. Zondagochtend vond de FunctionarissenActiviteit plaats. We zijn gaan springen in het trampolinepark in Leiderdrop. Het was een sportieve middag om drankjes van de vorige avond weg te werken.

« van 9 »

BENU Sportdag 2018

Op 16 juni heeft de BENU Sportdag plaatsgevonden. De SpoCo “Spoar Neem’n” heeft een fantastische dag neergezet. We zijn gaan brandingraften en gaan powerkiten. De dag werd afgesloten met een BBQ.

« van 17 »

Het lustrumcongres der K.N.P.S.V. Donderdag

Tijdens het hemelvaartsweekend van 10 t/m 13 mei heeft het lustrumcongres der K.N.P.S.V. plaats gevonden. Op de donderdag vond het traditioneel touwtrekken plaats. Ook was er voorafgaand aan de algemene vergadering de goodwill activiteit. Tijdens de congres AV maakte het 115e bestuur der K.N.P.S.V. plaats voor het 116e bestuur. Naast de bestuurswissel werd Drs. Hans Schikan geïnstalleerd als nieuw erelid van de vereniging.

« van 13 »

Het lustrumcongres der K.N.P.S.V. Vrijdag

Tijdens het hemelvaartsweekend van 10 t/m 13 mei heeft het lustrumcongres der K.N.P.S.V. plaats gevonden. Op de vrijdag begonnen we de dag met een symposium met het thema ‘Serendipity: expect the unexpected’ en daarna vond de receptie met aansluitend feest plaats.

« van 5 »

Het lustrumcongres der K.N.P.S.V. Zaterdag

Tijdens het hemelvaartsweekend van 10 t/m 13 mei heeft het lustrumcongres der K.N.P.S.V. plaats gevonden. Op zaterdag was er een sportieve workshop en verschillende interactieve educatieve workshops. Hierna vond er een gezellige kroegentocht plaats door Luik en sloten we de dag af met een Lustrumgala

« van 3 »

Het lustrumgala der K.N.P.S.V.

Tijdens het hemelvaartsweekend van 10 t/m 13 mei heeft het lustrumcongres der K.N.P.S.V. plaats gevonden. Het fantastische weekend is afgesloten met een lustrumgala.

« van 4 »

TWIN Freiburg 2018

In het weekend van 9 t/m 11 maart 2018 zijn we met een groep van 15 studenten naar Freiburg afgereisd voor de TWIN! Tijdens het weekend hebben we tijdens het educatieve programma veel geleerd over epigenetica. Tijdens het sociale programma hebben we Freiburg en elkaar beter leren kennen. Het was een zeer geslaagd weekend!

« van 2 »

Personel Development Day

Op 17 maart TOP Commissie heeft een fantastische dag neergezet.  Een groep studenten heeft veel kunnen leren van verschillende workshops waar softskills centraal stonden. De plenaire lezing en aflsuitende netwerkborrel met de NIA, VJA en STIP maakte de dag compleet.

« van 2 »

Beroependag 2018

Op zaterdag 3 februari heeft de beroependag plaatsgevonden. Met meer dan 30 workshops en wat plenaire lezingen hebben (bio-)farmacie studenten een kijkje kunnen nemen naar wat ze later na hun studie kunnen doen. Ook is het 116e kandidaatsbestuur onthuld en is de dag afgesloten met een borrel en een etentje.

« van 4 »

Januari AV 2018

Hier vind je de foto’s van de Januari Algemene Vergadering der K.N.P.S.V. op 27 januari 2018 te Groningen. Er zijn tijdens de AV verschillende dingen besproken. Een van de voorstellen die zijn aangenomen betrof het proeflidmaatschap van de Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit, oftewel VCSVU. Vanaf deze AV is VCSVU dus proeflid van de K.N.P.S.V. en is er weer een Amsterdamse afdeling!

« van 3 »

Bacheloractiviteit 2018: GlowGolf & pubquiz

Op zaterdag 13 januari heeft de allereerste Bacheloractiviteit plaatsgevonden. Tijdens deze dag hebben we een potje GlowGolf gespeeld en een pubquiz gedaan.

« van 7 »

TWIN Groningen 2017

In het weekend van 20 tot 22 oktober heeft het eerste weekend van de TWIN plaatsgevonden in Groningen. (Bio-)farmacie studenten uit Leiden, Groningen, Utrecht en Freiburg hebben de Martinitoren beklommen, een dutch night gehad, zijn wezen stappen en hebben een symposium bijgewoond met als onderwerp medicinale cannabis en CBD olie. In het weekend van 9 tot 11 maart 2018 gaan de Nederlandse studenten naar Freiburg toe. Mocht je nog mee willen naar Freiburg, stuur dan een mailtje naar ic@knpsv.nl

« van 8 »

Nederlands Kampioenschap Consultvoering 2017

Op 14 oktober heeft het Nederlands Kampioenschap Consultvoering, dat wordt georganiseerd door de K.N.P.S.V. in samenwerking met de KNMP, plaatsgevonden. Tijdens het NK-Consultvoering strijden masterstudenten Farmacie om een reis naar het IPSF World Congress. Ze moeten hiervoor een gesprek voeren met een patiënt, het consult, om informatie te geven over een nieuw geneesmiddel of om een probleem op te lossen. Samen moeten apotheker in spe en patiënt tot de beste behandeling komen. De student die dit het beste doet, mag Nederland vervolgens wereldwijd vertegenwoordigen tijdens het Patient Counseling Event op het IPSF World Congress.

« van 16 »

Functionarissenactiviteit: lasergamen

Heel het jaar door zetten functionarissen zich in voor de K.N.P.S.V.
De K.N.P.S.V. kan niet zonder haar functionarissen en als bedankje is er een functionarissenactiviteit georganiseerd. Dit jaar zijn we gaan lasergamen waarna de dag is afgesloten met een borrel.

« van 3 »

Algemene Vergadering der K.N.P.S.V.

Op 7 oktober heeft de eerste Algemene Vergadering van het collegejaar plaatsgevonden. Er zijn een aantal onderwerpen besproken en onthullingen geweest. Na de vergadering was er ook een gelegenheid om samen te eten.

« van 11 »

K.N.P.S.V. Sportdag

Op Zaterdag 17 juni heeft de K.N.P.S.V. Sportdag plaatsgevonden. De dag bestond uit een hockeytoernooi gevolgd door een bbq en borrel.

« van 5 »

74e Congres der K.N.P.S.V.

Tijdens het hemelvaartsweekend heeft het 74e congres der K.N.P.S.V. plaatsgevonden. Het weekend was gevuld met het traditionele touwtrekken, goodwill activiteit en de jaarvergadering. Verder was er een symposium, workshop en kon er gezellig geborreld worden op feestjes.

« van 24 »

Personal Development Day 2017

Op zaterdag 18 maart heeft de Personal Development Day plaatsgevonden. Er waren verschillende workshops om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel met verschillende beroepsverenigingen.

« van 21 »

TWIN Utrecht

Nadat we in Amiens zijn geweest, zijn de Franse studenten natuurlijk ook naar Nederland gekomen. Hier hebben we de Franse studenten laten zien hoe ons dagelijks leven als farmacie student eruit ziet.

« van 4 »

Oud-bestuursledendiner

Tijdens het oud-bestuursleden diner hebben we gastronomisch genoten van alle verhalen over vroeger, en wat blijkt vroeger was echt alles beter.

« van 8 »

Januari AV

In januari heeft de tweede AV van ons bestuursjaar plaatsgevonden met aansluitend een heerlijk diner en de “hygeia” karaoke avond.

« van 6 »

TWIN Amiens

In oktober zijn we met 32 Nederlandse farmaciestudenten naar Amiens, Frankrijk afgereisd om de farmacie en cultuur daar beter te leren kennen. Het was een erg leerzaam en leuk weekend in het noorden van Frankrijk!

« van 15 »

Avondlezing Groningen

Tijdens de avondlezing is er, onder genot van een borrelhapjes en drankjes, aan de studenten uitgelegd wat er allemaal te doen is op internationaal gebied bij de K.N.P.S.V. EPSA en IPSF zijn aan bod gekomen en mede hiermee ook SEP en IMP.

« van 2 »

Lunchlezing Leiden

Tijdens de lunchlezing is er, onder genot van een lekkere lunch, aan de studenten uitgelegd wat er allemaal te doen is op internationaal gebied bij de K.N.P.S.V. EPSA en IPSF zijn aan bod gekomen en mede hiermee ook SEP en IMP.

« van 4 »

Lunchlezing Utrecht

Tijdens de lunchlezing is er, onder genot van een lekkere lunch, aan de studenten uitgelegd wat er allemaal te doen is op internationaal gebied bij de K.N.P.S.V. EPSA en IPSF zijn aan bod gekomen en mede hiermee ook SEP en IMP.

« van 2 »

Functionarissenweekend

Tijdens het FuWe heeft de eerste AV van het nieuwe bestuur plaatsgevonden. Verder heeft de traditionele bingo plaatsgevonden en zijn er mooie prijzen gewonnen. Het was een ontspannen weekend en erg gezellig