Het Individual Mobility Project (IMP)

Wat is het IMP?
Het IMP is een stage programma van de European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA). Begin 2013 heeft de K.N.P.S.V. het IMP opgestart in Nederland. Tot nu toe nemen 22 Europese landen deel aan het project. Het idee achter het IMP is het vormen van de schakel tussen talentvolle, gemotiveerde (bio)farmaciestudenten en vooraanstaande farmaceutische bedrijven. Het kan namelijk voor studenten lastig zijn om een (internationale) stageplek te vinden en andersom kan het voor bedrijven lastig zijn om in contact te komen met een kwalitatief hoogwaardige stagiair.

Wat houdt een IMP stage in?
Een ‘IMP placement’ is een betaalde stage in het buitenland die 2 tot 12 maanden kan duren. Wanneer er een stageplaats in Europa beschikbaar is kondigen wij dit aan via de website, de ledenmail en social media. Daarbij wordt vermeld wat de inhoud is van de stage, wanneer deze aanvangt en hoe lang deze duurt. Tijdens je verblijf in het buitenland krijg je hulp bij het vinden van accommodatie, het regelen van een visum en verzekeringen.

Voor wie is het IMP?
De studenten die aan het project meedoen zijn bezig met hun Master of zijn net afgestudeerd. De stagiair wordt op basis van zijn of haar CV, motivatiebrief, gesprekken en een taalvaardigheidstoets geselecteerd.

Hoe kun je meedoen?
Studenten die geïnteresseerd zijn kunnen voor meer informatie een kijkje nemen op de website van EPSA. Op deze website staan alle beschikbare stageplekken. Je kunt ook een e-mail sturen naar IMP@knpsv.nl, dan nemen wij persoonlijk contact met je op als er een stageplaats in het buitenland beschikbaar is.

Bedrijven, instituten, ziekenhuizen of verenigingen die geïnteresseerd zijn in deelname aan het IMP kunnen contact opnemen met ondergetekenden.

Katie Remmers
National IMP Coordinator

Email: IMP@knpsv.nl