Farmacie Mondiaal Rwanda Studentenproject 2020

Farmacie Mondiaal heeft een focus op farmaceutische kennisoverdracht in ontwikkelingslanden. In dit kader gaat Farmacie Mondiaal een kleinschalig onderzoeksproject in Rwanda ondersteunen waaraan masterstudenten Farmacie kunnen deelnemen. Gedurende 6 weken wordt er vanuit de student een bijdrage geleverd aan (literatuur)onderzoek in de onderzoeksgebieden bioanalyse en oncolytica op de Universiteit van Rwanda. Aansluitend op dit project wordt er gedurende enkele dagen ook kennisgemaakt met de Rwandese farmaceutische landschap en de faculteit. Een deel van de reiskosten en de medische profylaxe zal door Farmacie Mondiaal worden vergoed.

Het titel van het onderzoek is: Biomonitoring based on Therapeutic Drug Monitoring and related anticancer medicines dosage in Breast and Cervical Cancer in Rwanda Hospitals.

Hierbij gaat de student onder begeleiding van een Rwandese apotheker-onderzoeker werken aan dit onderwerp gedurende 5-6 weken. Vanuit Nederland zal er ondersteuning komen van een docent bioanalyse.

De globale tijdlijn ziet er als volgt uit:
24 februari: opening aanmeldingsprocedure
26 april: sluiting aanmeldingsprocedure
6-7 mei: selectiegesprekken
Vanaf juni: start project in Rwanda.

Er is een mogelijkheid om deze stage mee te laten tellen voor je curriculum (studiepunten), informeer hierover bij de aangewezen persoon van jouw universiteit.

Het aanmelden kan via dit Google Form. De benodigde documenten zijn hieronder te vinden. De aanmeldingsprocedure wordt op 24 februari 2020 geopend en sluit op 26 april 2020. Op basis van de aanmeldingen wordt er eventueel een preselectie gemaakt waarna de kandidaten zullen worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een Farmacie Mondiaal-bestuurslid en de commissaris buitenland van de K.N.P.S.V. Het gesprek zal in Utrecht op 6 of 7 mei 2020 plaatsvinden. Nadat de studenten zijn geselecteerd, wordt een inventarisatie gemaakt van de reis beschikbaarheid van de student. De uitvoering van het onderzoek wordt afgestemd op de beschikbaarheid van de student.

Social media update

Update 22 maart 2020

Gezien de huidige omstandigheden rondom de Covid-19-pandemie, is er geëvalueerd hoe het Rwandaproject verder zal worden vormgegeven. Voor het project zijn er twee scenario’s bedacht:

  1. Het is mogelijk om deel te nemen zonder naar Rwanda te hoeven reizen. De deelnemer zal dan bijdragen door een ‘literatuurstudie op afstand’ uit te voeren. Verdere invulling en details zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.
  2. De oorspronkelijke planning is om het project in juni/juli te beginnen. Afhankelijk van de actualiteiten rondom de pandemie en het advies van de Nederlandse autoriteiten kan het project later in het jaar plaatsvinden.

Farmacie Mondiaal en de commissaris buitenland van de K.N.P.S.V. zullen de actualiteiten in de gaten houden met betrekking tot het Rwandaproject.

De deadline voor het aanmelden blijft ongewijzigd. Zodra de kandidaten bekend zijn, worden de opties met de kandidaten besproken tijdens de selectiegesprekken.

Voor vragen kan je mailen naar info@farmaciemondiaal.nl of naar commissarisbuitenland@knpsv.nl of kijken op www.farmaciemondiaal.nl.

  • Klik hier voor de spelregels van het Rwanda Project 2020 voor studenten
  • Klik hier voor de deelnemersovereenkomst