Prof. Dr. Uges

(1947)
Erelid sinds: 2007-2021

Prof. Dr. D.R.A. Uges heeft Farmacie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Tijdens zijn studentenperiode was hij lid van de studentenvereniging Vindicat. Prof. Dr. Uges was ziekenhuisapotheker en toxicoloog aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij is tevens hoogleraar Forensische Toxicologie aan de RuG geweest.

In 1981 is Prof. Dr. Uges beëdigd als vastgerechtelijk deskundige en treedt daarmee regelmatig op als getuige-deskundige in verschillende rechtszaken. Mede hierdoor heeft hij vele publicaties op zijn naam staan. In 1982 is Prof. Dr. Uges benoemd tot Ridder van Oranje Nassau wegens bewezen diensten. Het K.N.P.S.V.-bestuur ’05-’06 heeft Prof. Dr. Uges tijdens de Congres AV voorgedragen als erelid. Tijdens die AV werd hij verkozen vanwege zijn affiniteit met de Farmacie en met de studenten.

Prof. Dr. Uges heeft veel voor de K.N.P.S.V. betekend. Bij de Voorjaarsdag heeft hij vaak gesproken. Ook op de Beroependag heeft hij vele workshops verzorgd. Hij heeft in de afgelopen jaren ook SEP-studenten ontvangen in zijn apotheek. De zoon van Prof. Dr. Uges is in het jaar ’99-’00 vaandeldrager der K.N.P.S.V. geweest.