Op 16 maart vindt de Personal Development Day plaats.

De dag zal starten met een plenaire lezing van de dagvoorzitter Maarten Doornbos. Daarna zijn er verschillende workshops te volgen. In de workshops wordt er gefocust op verschillende vaardigheden die tijdens de studie onderbelicht worden, maar tijdens het werkende leven essentieel zijn.
Er zijn drie workshop ronden. Iedere deelnemer kan na de sluiting van de inschrijvingen zijn/haar voorkeur voor de workshops doorgeven.

Workshops:

 • Werkgroep zorg- Het Grote Zorginnovatie Spel
  Slechts 30% van verbeterprojecten slaagt. In de zorg wordt er continu gevraagd om verbetering en innovatie. Helaas word je als zorgprofessional nauwelijks opgeleid om een verbeterproject te leiden. Hoe zorg je dat het slagingspercentage van je verbeterproject zo groot mogelijk wordt?
  In deze workshop gaan we aan de slag met katalysatoren en valkuilen bij de implementatie van een (innovatief) verbeterproject. In de vorm van een levensgroot bordspel krijg je handvatten om een project te implementeren en valkuilen gepresenteerd waar je in de praktijk niet in moet stappen. Ga jij de strijd aan om als eerste jouw project over de finish te krijgen?
 • Talent&Care – De Zorgverbeteraars
  Tijdens de presentatie ‘De Zorgverbeteraars!’ vertellen we je alles over hoe jij jezelf als (toekomstig) zorgverlener klaar kunt stomen voor jouw (eerste) baan in de zorg. Hoe zorg je ervoor dat je jouw passie voor het vak behoudt en fit blijft tijdens jouw studie én carrière. Wij leren je alles wat je niet tijdens je studie leert of hebt geleerd. Bovendien geven we je tips and tricks waar je iedere dag jouw persoonlijke voordeel mee kunt doen om jezelf en daarmee de zorg te verbeteren!
 • Impact van geneesmiddeltekorten in Nederland – Thijs Tonnon, inkoopdirecteur SPITS Alkmaar
  Het aantal geneesmiddelen dat tijdelijk niet leverbaar of helemaal niet verkrijgbaar is, steeg in 2018 naar 769. Dat is een stijging van 5 procent vergeleken met het jaar ervoor (KNMP, 2018). Maar wat voor impact hebben deze geneesmiddeltekorten op de markt? Wat zijn de gevolgen voor patiënt, apotheek en leveranciers in de branche die hiermee te maken hebben. Niet-verkrijgbare middelen van het afgelopen jaar die vaak gebruikt worden zijn onder meer de anticonceptiepil, medicijnen voor eczeem en herseninfarcten en een antipsychoticum. Ook het ontbreken van medicatie voor patiënten met de ziekte van Parkinson (levodopa/carbidopa) had impact, vanwege de nauwkeurige dosering voor patiënten. Thijs Tonnon, inkoopdirecteur van SPITS Alkmaar, neemt jullie in zijn verhaal mee hoe SPITS Alkmaar omgaat met deze geneesmiddeltekorten en zijn doel om de impact te minimaliseren voor de patiënten.
 • PharmaStep
  Wat is je onderscheidend vermogen? Workshop: Drijfverenprofielen Irene Westhoff,  Profile Dynamics Consultant en eigenaar van PharmaStep (werving en selectiebureau voor (bio-)farmaceuten), geeft je een beeld van jouw eigen drijfveren en van de betekenis die zij voor je hebben. Drijfveren zijn heel bepalend voor de manier waarop wij denken, emoties ervaren, handelen en communiceren. Hoe werken drijfveren? Welke invloed hebben ze op ons functioneren en – het belangrijkste – hoe zet je ze zo effectief mogelijk in?
 • Pharmalead
  Inhoud van de workshop:Leer hoe jij het beste uit jezelf en anderen kan halen!
  In deze workshop gaan we op een interactieve manier in kaart brengen hoe jij je (onbewust) gedraagt, hoe je communiceert en reageert op anderen. Om een baan te vinden die bij je past is het belangrijk te weten hoe je zelf in elkaar zit. Jouw gedrag is van grote invloed op hoe jij jezelf ziet en hoe je anderen over komt. We noemen dit ook wel ‘softskills’, en die zijn steeds belangrijker voor het verloop van je carrière. In de workshop gaan we aan de slag met jouw drijfveren, achterhalen we waar jouw kracht ligt en waar je jezelf nog verder in kan ontwikkelen. Deze inzichten helpen je om in de toekomst het beste uit jezelf en uit anderen te halen!
 • EPSA
  The training will be given by an EPSA trainer, the topic is to be determined.
  The European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA) is an umbrella organisation representing more than 100 000 pharmaceutical students in 37 European countries. The permanent office is located in Brussels. EPSA conducts its activities through training events, congresses, publications, campaigns, exchange programmes, collaboration with professional organisations and virtual presence. EPSA’s mission is bringing pharmacy, knowledge and students together while promoting personal development.

Informatie:
Datum en tijd: 16 maart: 11:00-18:00
Locatie: 
Bonaventura College Burgravelaan te Leiden (https://goo.gl/maps/bWFy8W3TMmG2)
Kosten:
€5,- (inculsief  Lunch en netwerkborrel)
Inschrijven:
https://goo.gl/forms/qOh1QQt9e1XcUDIB2 (t/m zondag 10 maart 23.59 uur)

Het facebook evenement: https://www.facebook.com/events/233184987632587/